perjantai 17. joulukuuta 2010

Ruokatesti : Naudan maha


Mamma jatkoi Tiikerikissojen ruokakokeiluja ja laajensi kokeiluja lähinnä Jediä varten hankittuun jauhettuun naudan mahaan. Naudan mahaan sekoitettiin pikkuisen Latzia hajua ja makua tuomaan, kuten meillä päin tehdään aina kun otetaan kokeiluun uusi ruoka. Naudan mahaahan tosiaan saa isompana ja pienempänä pakkauksena. Tämä kyseinen paketti 400g ja ostettu Citymarketin pakastealtaasta. Lisäksi meiltä löytyy pakkasesta kilon paketteja naudan mahaa, jotka on tilattu Riitan kanaherkusta jättitilauksena yhdessä mamman koiria kasvattavan äidin kanssa. 400g naudan maha -paketti suli huoneenlämmössä melko hitaasti ja se otettiinkin meillä sulamaan illalla ja tarjoiltiin aamulla. Hajua tosta ruoasta ei lähtenyt paljon mitään, mutta sitäkin inhottavammalta se näytti.

Ruoka tarjoiltiin arvon herrasväelle kello yhdeksän pintaan aamulla ja kaikki kolme Tiikerikissaa ravasivat innolla katsomaan uutta ruokaa. Minnie, joka yleensä ottaa uudet ruoat innolla vastaan, tyytyi nuolemaan kupin sisältöä hetken aikaa, mutta Max ja Moira eivät kulhoihinsa edes koskeneet. Mamma nappasi naksukulhon pois (mikä meillä yleensä auttaa nirsoiluuun) ja jätti kulhot odottelemaan nälän tuloa, mutta...


... Kello yhden jälkeen näky oli edelleen tälllainen. Kupit olivat koskemattomia, eikä yksikään kissoista edes vilkaissut niihin päin. Neljä tuntiahan on suosituksellinen maksimiaika, mitä tuoreruokaa tulisi säilyttää tarjoilun jälkeen, joten mamma joutui pitkin kynsin kaapimaan kuppien sisällöt roskakorin pohjalle. Illalla tarjoiltu Latz tekikin sitten kauppansa erittäin hyvin.

Tiikerikissat siis antavat jauhetulle naudan mahalle kouluarvosanan 4-, mutta koska kyseistä ruokaa pakastimesta löytyy vielä useita kiloja, ei mamma aio luovuttaa sen syömiseen totuttamista.

2 kommenttia:

L-L kirjoitti...

Muistan vieläkin kun tarjosin ensimmäisen kerran hevosen suikalelihaa kissoille. Kaikki olivat lähinnä järkyttyneitä ja meni pari kolme kertaa ennen kuin ruoka alkoi maistua.

Ennen dieettiruokinnan aloitusta hevosen suikaleliha olikin sitten Lean suosikkiruokaa ja jokaisen kupista se hävisi kiitettävää tahtia.

Eli uusien makujen kanssa on ehdottoman tärkeää että jaksaa tarjota ruokaa usein, vaikka koskemattomien ruokakuppien tyhjentäminen alussa riipaiseekin.

Tiikerikissat kirjoitti...

Juu, meillä aiotaan jatkaa naudan mahaan totuttamista kunhan saadaan toi perheen uusin jäsen kotiutettua. Pakkasesta löytyy kilon paketteja, jotka pitää sitten kerralla sulattaa, niin niistä saa sitten koira ja kissat kaikki syödä. Eiköhän ne jossain vaiheessa ala alas menemään :-)