tiistai 14. joulukuuta 2010

Feliway ja rauhallinen joulu?

Kuten jotkut jo tietävätkin, Tiikerikissojen joukkoon on ensi viikolla liittymässä koiravahvistus cockerspanielineiti Jedin muodossa. Herrasväki on saanut totutella koirantuoksuisiin vaatteisiin ja koiratarvikkeiden kotiin tuomiseen jo pidemmän aikaan, mutta pennun lopullinen saapuminen tulee olemaan varmasti melkoinen shokki itse kullekin. Minnie tosin vietti lapsuutensa koirakodissa ja pikkuneiti saapuikin meille autolla, jossa se sulassa sovussa matkusti koiran kanssa. Taitaa tosin olla ne muistot jo Minnielläkin unohtuneet... Mamma viettää näillä näkymin ensimmäisen kuukauden kotona lapsenvahtina ja kauhealle pedolle eli Jedille on järjestetty eristetty alue myös sen ajaksi, jos lapset joutuvat keskenään jäämään kotiväeksi.

Lisäksi Tiikerikissojen elämää mullistaa näillä näkymin tammikuussa lähestyvä muutto isompaan, parvekkeelliseen asuntoon. Max ja Moira ovat olleet aktiivisia muuttajia ja matkustaneet autossa muuton vuoksi kerran jopa reilun 100 km ja ilahduttaen isäntäväkeä koko matkan ajan kuorolaulannalla.Kuva: Vetcare

Viime muuton yhteydessä isäntäväki hankki Feliwayn hienon pistokkeeseen laitettavan haihduttimen, joka erittää feromoneja ja vaikuttaa kissojen mielialaan ja helpottaa mm. sopeutumista. Laite oli melko reilun hintainen, mutta auttoi selvästi, koska kissat olivat uudessa asunnossa heti paljon rennompia, kun laite oli ollut jo ennen herrasväen saapumista seinässä 48 tuntia. Haihdutin kuitenki koki ennenaikaisen tuhonsa, kun isäntäväki havaitsi sen haisevan todella vahvasti palaneelta. Haihdutin vietiin sitten tarkastettavaksi ja todettiin, että kärähtänythän se oli ja pois heitettävä. Kuitti oli tietenkin kadonnut muuton yhteydessä jonnekin, joten uutta ei korvaukseksi saatu, vaikka ikää ko. haihduttimella oli vain pari viikkoa.

Tiikerikissat tiedustelevatkin, olisiko muilla kissaperheillä vinkkejä koiranpentuun totuttelemiseen sekä hyviä vinkkejä sekä koiran tulon että muuton tiimoilta?

2 kommenttia:

Sopsu kirjoitti...

Oon jo pidemmän aikaa seurannut emännän koirablogia ja nyt vasta eksyin tänne kisublogiin. Pakko sanoo ett oot tosi hyvä kuvaaja ja kissat niin ihania et en selvinny kuvien kattelusta ilman hillitöntä kiljuntaa "AAAAHHHHH VOOOOOOOIII MITEN IHANA LUTUKKA! <3"

Ootan innolla milloin tulee raporttia Jedin kotiutumisesta :D

Tiikerikissat kirjoitti...

Kiitos! Nyt on jäänyt toi kuvaaminen vähemmälle kun nykyisessä asunnossa on luonnon valoa aika huonosti ja vierastan salamalla kuvaamista, mutta jos tässä vaikka uuden kameran (ja asunnon) myötä kuvailisi enemmän! Raportti Jedi-neidin saapumisesta on luettavissa kummastakin blogista ensi viikon puolenvälin jälkeen! :)