maanantai 25. lokakuuta 2010

Seikkailuja ja talvipesän rakentelua

Joskus ihan naurattaa, mitä kaikkea nämä meidän kissat keksiikään! Toisinaan ihan mahdottomia juttuja, minkä jälkeen voi vaan pudistella päätään ja miettiä, että mitä niiden päässä liikkuu. Moira aiheutti joku aika sitten iloa pienellä iltaseikkailullaan. Ihmeteltiin eteisestä kuuluvaa kolinaa ja kun mentiin katsomaan, kohtasi meitä näinkin piristävä näky:

 "Äiti kato, mulla on uus pesä!" 

Sinnehän Moira oli kiivennyt, naulakkoon! Ei mitään tietoa, miten se sinne oli kiivennyt, luultavasti mamman nahkatakkia pitkin tai jotain muuta yhtä luvallista reittiä... Taitaa olla jo liian kylmä siamilaisen nukkua maatasossa. Moiran oma pent-house, tollasta roikkuvaa mallia. 

Hetken aikaa naureskeltiin tota Moiraa, kunnes saatiin uusi naurun aihe kun meidän pikkuriiviö Minnie päätti liittyä joukkoon ja kiipesi viereiseen laukkuun!


Laukuissa sitten vietettiin jonkun aikaa ja sitten kisut keksi jotain muuta uutta ja jännää. Ihme kyllä ne ei ole tota uudestaan tehnyt! Kauhulla nimittäin odoteltiin, että koska alkaa olemaan takit riekaleina.

Nyt kun on alkanut ainakin meillä päin olemaan pakkasia, päätettiin viime talvista viisastuneina rakentaa Moiralle oma siamilaisenpesä keittiön mikropöydän alle, missä sijaitsee talon lämpimin patteri. Moira kun palelee joka talvi ja viettää kaiken ajan etsien lämpimiä paikkoja, joten miksei tehdä kaverille kunnon pesää kerralla. Tänään Askossa käydessä olin vähän pettynyt, kun löydettiin upea laatikko Moiran pesäksi, joka kuitenkin todettiin vähän liian pieneksi jopa Moiralle... 


Tollaisessa mustassa Sitä sun tätä -laatikossa kelpaisi Moiran nukkua. Olisi laitettu tyyny sisään ja johonkin lämpimään paikkaan. Naurettiin jo valmiiksi ajatukselle, että kissan kopassa on teksti "Sitä sun tätä"! :D Täydellisen pesän etsintä siis jatkuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana idea toi pesä!

Henna kirjoitti...

Onko toi teidän Moira oikea siamilainen, se ei nimittäin ole yhtään siamilaisen näköinen... Eikö siamilaiset ole tälläisia http://www.kissaliitto.fi/tiedostot/sia.jpg