tiistai 14. kesäkuuta 2011

Ruokavalion muutos, kiitos.

Tänään mamma sai tarpeekseen kissojen ainaisesta karvan lähdöstä. Ymmärtäähän sen, että syksyllä vaihdetaan talvikarvaan ja keväällä kesäturkkiin, mutta mitähän ne tällä hetkellä tekevät? Vaihtavat juhannuskarvaan ilmeisesti. Äskettäin harjasin Moirasta irti kolme karstallista karvaa ja Maxista pakastepussin verran ja edelleen lähtee. Joka päivä saa imuroida ja silti tuntuu että karvaa on kaikkialla. Nyt on siis aika siirtyä radikaaleihin toimenpiteisiin eli vaihtaa ruokavalio kokonaan uusiksi.

Tällä hetkellä katit syövät pääasiassa märkäruokana Latzia ja kuivaraksuna Friskies Sterile Catsia. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus muuttaa raksut laadukkaampaan, kun saatiin toi vanha pussi pois. Eli mitä te hyvät lukijat neuvoisitte hankkimaan, jotta saataisiin karvanlähtö kuriin? Kaikki kolme kattia ovat siis streliloituja ja tytöt hoikkia ja Max-herra hieman pyylevä. Kannattaako raksuja pitää esillä kaiken aikaa, kuten ollaan nyt pidetty (lähinnä sen takia, että Moira ei syö märkäruokaa ollenkaan ja raksujakin silloin kun rouvalle itselleen sattuu sopimaan eli ajaako nälkä siamilaisen kupille vai ei?) vaiko tarjota ainoastaan kerran päivässä ja toisen kerran sitten muuta ruokaa?

Sitten kysymykseen numero kaksi. Tällä hetkellä vain Minnie syö sekaruokaa eli saa päivittäin kaunakauloja aika reilun määrän, koska on edelleen tosi hoikka vaikka ikää on jo kertynyt ensimmäisen vuoden verran. Max käy kääntymässä ruokakupilla, mutta nähdessään kaulat lähtee tyynesti pois edes maistamatta. Raakaruoka kuitenkin sisältää jos jonkinlaista ravintoainetta, öljyä jne. eli kannattaisiko tämän karvaongelman (ja miksei tietenkin muutenkin) siirtyä raakaruoka ja nappula -linjalle ja unohtaa purkkiruoat kokonaan? Ja mitkä raakaruoat ovat teillä, hyvät lukijat, toimineet hyvin?

1 kommentti:

sea kirjoitti...

Meillä syödään zooplussalta Applawsia ja raakaruokana mm hevosta, lammasta, kauloja, possun sydäntä, hirveä ja peuraa. Annille ei maistu sisäelimet, possu, nauta eikä mikään mikä ei ole palana eli jauheet jää syömättä kuten myös liian isot palat (kaulat on siis katkottava). Neiti on vähän nirso. ;)

Turkista en sitten sano kun, että kiiltelee. Öljyjä ja biotiinia ollaan kokeiltu, mutta rasvoja tuo ei suostu syömään ja biotiinista ei ollut mitään hyötyä. Eli jos jollain on karvan lähtöön ratkaisu niin kiinnostaa ehdottomasti!

Muuten olen kyllä erittäin tyytyväinen vaihdettuani puolibarffiin, ruoka maistuu, on terveellistä, turkki voi paremmin sekä toisen pään tuotokset ovat vähentyneet puoleen ja haju kadonnut.