sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Muuttamisen riemut!


 Tiikerikissoilla on tosiaan menossa muutto jälleen kerran. Isäntäväki tuntuu olevan muuttamisen ystäviä, mikä ei kyllä oikeasti pidä paikkaansa. Max ja Moira ovat muuttaneet emännän mukana melkoisen monta kertaa. Lasketaanpas; ensiksi kumpikin muutti Vantaalle emännän luokse omia reittejään, josta muutettiin Helsinkiin Haagaan, jotta emäntä pääsisi kulkemaan töihin ja kouluun paremmin. Koska kämppis muutti pois ja asunto olisi ollut liian kallis yksin asuttavaksi, muutti emäntä Haagasta takaisin Vantaalle, joskin eri osoitteeseen, josta parin kuukauden jälkeen emäntä päättikin muuttaa yhteen Tiikerikissojen iskän kanssa. Nyt tämäkin kaksio alkoi jäämään pieneksi, joten vuorossa on taas muutto, joskin nyt asuntoon, jossa olisi tarkoitus asua pidempään... Max ja Moira kuitenkin tiesivät heti laatikoiden saavuttua, mitä on tiedossa. Laatikot tutkittiin tarkkaan ja muutto-operaatiota on seurattu vieressä mouruten. Herrasväen suureksi suruksi kiipeilytelineet vietiin jo uuteen asuntoon, jonne Tiikerikissat eivät pääse vielä remontin vuoksi, vaan herrasväen muuttopäivä on 8.1.


Minnie keksi myös, että laatikot ovat vallan mainioita sänkyjä. Isäntäväki on tosin eri mieltä, sillä laatikoita ei ole ilmeisesti tehty kestämään kissan painoa. Laatikot ovat nimittäin alkaneet hajoilemaan jo ennen kuin tavaroita on saatu muutettua. Muuttohommissa herrasväki on ollut muutenkin aktiivisesti mukana. Pakkaamista on täytynyt vahtia silmä kovana ja mieluiten rivissä istuen. Minnie on saanut tehtäväkseen hoitaa perinpohjaiset tarkastukset, kuten kaappiin kiipeämisen ja laatikoissa mylläämisen. Isot kissat hoitavat siten tarkkailupuolen. Tosin mamma ei kyllä tiedä, että kuinka kauan Minnie voidaan laskea pikkukissaksi, koska Minniehän on jo Moiraa isompi, vaikka ikää on vasta vajaa kahdeksan kuukautta. Jäänityksellä odotetaan, minkä kokoinen Minniestä kasvaa.

Miten muiden kissaperheiden muutot ovat sujuneet? 

4 kommenttia:

L-L kirjoitti...

Olen muuttanut kissojen kanssa useamman kerran ja siksi muuttolaatikoiden riemu on meilläkin tuttua. Käytännönvinkkinä voin todeta että metallinen koirienkuljetushäkki on omiaan kissojen "säilytykseen" jos muuttomatka on pidempi tai laatikoiden kantorumba kestää syystä tai toisesta. Häkissä kissat saavat olla yhdessä, sinne mahtuu tarvittaessa pieni hiekkis ja voi olla varma että kissat on turvassa pois muuttoporukan jaloista ja eivät pääse karkailemaan rappuun.

Viimeisestä meidän tekemästä muutosta on blogissamme helmi-maaliskuun 2010 vaiheesta. Vanhassa blogissa on muuttojuttua huhtikuu 2008 kohdalla :)

Lendi kirjoitti...

Itse olen myös muuttanut useasti kera poikien. Tosin Gaston ei ole muuttanut kertaakaan, mutta toivottavasti pian muutamme uuteen kotiin, koska tämä on aivan liian iso ja kallis meille.
Muutot on sujuneet aina todella hyvin. Varsinkin viimeinen muutto tähän asuntoon, pojat eivät välittäneet pätkääkään ja innoissaan tutkiskelivat paikat ja kävivät lopulta lojumaan laatikoiden keskelle.

seijastiina kirjoitti...

Kauniit kissat , on ne aina niin hellyttäviä ja ihania ♥

Tiikerikissat kirjoitti...

Kiitos kehuista! Kissatkin kiittäisivät, jos osaisivat :)

Meillä meni muutto hienosti, kun kissat olivat tyhjässä makkarissa lukkojen takana kantorumban ajan. Saatiin jopa vähän laatikoita purettua, ennen kun haettiin kisut kotio :)